Tipuri de micropigmentare a sprâncenelor
Pentru fiecare femeie, aspectul fizic își aduce aportul la sporirea stimei de sine. De cele mai multe ori dorim să apelăm la diverse tehnici de înfrumusețare pentru a obține rezultatele mult visate.
Când vine vorba despre sprâncenele nostre, ne dorim ca forma lor să fie ideală și să ne avantajeze la cel mai înalt nivel. Acestea sunt cele care oferă expresivitate chipului. Alegerea unei forme care să ne avantajeze este decisivă, aceasta având rezultate cu atât mai favorabile, dacă este realizată profesional.
Pentru a avea sprâncene dense și simetrice, pline de volum sau accentuate, soluția cea mai bună o reprezintă micropigmentarea.
Ce este micropigmentarea și când o alegem?
Micropigmentarea reprezintă un procedeu simplu, ce are la bază inserarea unui pigment semipermanent, asemănător culorii naturale ale sprâncenei, în primul strat al pielii. Această procedură nu afectează creșterea firelor de păr naturale, nu lasă cicatrici și are un timp scurt de vindecare.
Micropigmentarea sprâncenelor, în toate formele ei – fir cu fir, powder sau hybrid, reprezintă soluția optimă pentru a corecta diverse probleme de la nivelul sprâncenelor cu care ne confruntăm. Fie că vorbim despre sprâncene rare sau prea scurte, ori despre o formă asimetrică a acestora, micropingmentarea are menirea de a soluționa aceste mici probleme estetice.
Câte tipuri de micropigmentare există și cum se diferențiază?
Datorită inovării tehnologiei, în zilele noastre, există trei tipuri de micropigmentare a sprâncenelor: tehnica fir cu fir, tehnica powder și tehnica hybrid. În funcție de nevoile și dorințele fiecăreia dintre noi, vom opta pentru tehnica potrivită, care să ne mulțumească și să ne satisfacă așteptările.
Tipuri de micropigmentare: fir cu fir
Când este utilizată tehnica de micropigmentare a sprâncenelor fir cu fir, tehnicianul are în vedere să construiască prin „redesenare” fire de păr acolo unde acestea nu există în mod natural, sporind volumul sprâncenei. Această procedură se va executa, respectând culoarea, grosimea, dar și orientarea firelor de păr, pentru a da impresia unei sprâncene naturale.
Această tehnică de micropigmentare fir cu fir este destinată mai ales persoanelor care își doresc un contur cât mai precis, dar și doamnelor și domnisoarelor care întâmpină mici probleme de simetrie sau goluri la nivelul sprâncenelor.
Odată ce am apelat la tehnica de micropigmentare fir cu fir, nu vom mai avea grija creionării sprâncenelor, deoarece procedura oferă sprâncenelor nostre un aspect impecabil, natural și întotdeauna îngrijit.
Prin această tehnică, pigmentarea este subtilă și imită firele de păr naturale, deja existente în compoziția sprâncenei noastre. După pigmentare se adaugă și o bază mai deschisă ca nuanță pe toată suprafața sprâncenei, pentru uniformizare.
Astfel, prin micropigmentarea fir cu fir, spațiile goale cu care ne confruntăm se vor umple, având un aspect omogen. Această tehnică mai este denumită și tehnica 3D, ce reproduce într-un mod realist sprânceana naturală.
Tipuri de micropigmentare: powder – tehnica cu efect pudrat
Tipul de micropigmentare a sprâncenelor powder, denumită și tehnica ombre sau tehnica cu efect pudrat, reprezintă una dintre cele mai dorite tendințe în domeniul micropigmentării sprâncenelor. Ea are ca scop crearea unei imagini compacte a sprâncenelor, ca rezultat al echilibrului cromatic format prin procesul de trecere de la o nuanță deschisă, la una mai închisă spre coada sprâncenei.
Deoarece prin tehnica de micropigmentare powder se dorește obținerea aspectului de sprânceană machiată, procedura se face în degradeuri subtile a mai multor nuanțe. Astfel, micropigmentarea powder trece graduat de la o nuanță deschisă și estompată la baza nasului, continuă spre arcadă cu o nuanță medie și se finalizează spre coada sprâncenei într-o nuanță ușor mai închisă.
Prin tipul de micropigmentare powder, sprâncenele noastre vor păstra un aspectul echilibrat cromatic și natural, fiind opus aspectului învechit al tatuajelor în care erau trasate linii drepte și proeminente. De asemenea, micropigmentarea powder este și cea care se păstrează cel mai bine odată cu trecerea timpului, efectul acesteia menținându-se până la doi ani.
În cazul micropigmentării powder, este recomandat ca retușul post-procedură să se realizeze după 3 – 6 săptămâni. De asemenea, întreaga procedură se realizează în aproximativ 60 – 90 de minute.
Tipuri de micropigmentare: hybrid
Tehnica hybrid are în vedere îmbinarea celor două tehnici mai sus menționate: micropigmentarea fir cu fir și micropigmentarea powder, pentru a oferi un aspect cât mai spectaculos sprâncenelor.
Acest tip de micropigmentare a sprâncenelor, hybrid, este în special destinată persoanelor care au sprâncenele foarte rare sau cu goluri mari. Tehnica hybrid poate fi soluția ideală inclsiv pentru persoanele ale căror sprâncene lipsesc cu desăvârșire, deoarece efectul obținut lasă impresia unei sprâncene cu fire naturale, dese și accentuate.
Efectul obținut în urma procedurii de micropigmentare hybrid este o sprânceană fardată în degrade, care evidențiază totodată firele de păr desenate la bază, cu un aspect natural, cu ajutorul aparatului de micropigmentare. Inovația tehnologiei permite în prezent reconstrucția și stilizarea sprâncenelor prin fire extrem de subțiri cu aspect natural.
Tehnica fir cu fir, powder sau hybrid? Cum alegem tipul de micropigmentare potrivit?
Fiecare persoană este diferită, iar tehnicile de micropigmentare sunt create special pentru a îndeplini nevoile fiecăreia dintre noi. În funcție de fizionomia feței și de aspectul pe care dorim să îl dobândim. Totuși, un element important de luat în considerare atunci când alegem un tip de micropigmentare este tipologia tenului nostru.
Trebuie să avem în vedere gradul de hidratare al tenului, producția de sebun, sensibilitatea la factorii externi. Dar și predispoziția tenului pentru acnee sau riduri, pentru a ne identifica corect tipul de ten.
În cazul unui ten uscat, micropigmentarea va avea cel mai mare succes, indiferent dacă va fi utilizată tehnica fir cu fir, powder sau hybrid. După vindecare, intensitatea pigmentului aplicat în timpul procedurii se va deschide cu aproximativ 30%.
Dacă discutăm despre un ten gras, tehnica fir cu fir nu este recomandată, mai ales pentru firele prea dese. Pe acest tip de ten, pigmentul introdus prin micropigmentare se va difuza în piele. Astfel, cea mai recomandată tehnică de micropigmentare pentru tenul gras este tehnica powder.
Este de preferat să avem în vedere mai mulți factori ce țin atât de tipologia tenului nostru, dar și de nevoile fiecăreia dintre noi atunci când alegem un tip de micropigmentare.
Puteți contacta salon Anca Zanfirache din Brașov pentru programare. Completați formularul de contact, la numerele de telefon din pagina Contact sau pe pagina de facebook Anca Zanfirache Brow Artist.