Micropigmentare sprâncene – detalii și întrebări frecvente

1. CE ESTE PROCEDURA DE MICROPIGMENTARE SPRÂNCENE?

Procedura de micropigmentare sprâncene implică inserarea unui pigment semipermanent  în stratul superficial al pielii  (epiderm) fără să afecteze firele naturale din sprânceană și fară să lase cicatrici.

Nici o altă trăsătură a feței nu este atât de versatilă și atât de importantă precum sprâncenele. Putem accentua sau repara forma acestora doar cu ajutorul acestei proceduri.

Începerea fiecărei procedurii de micropigmentare are loc după o consultație bine structurată astfel, clienta să fie bine informată ce presupune aceasta procedură iar tehnicianul să înțeleagă așteptările și dorințele fiecărei cliente, împreună ajungând la un comun acord și la un rezultat satisfăcător.

Forma  sprâncenelor trebuie să fie una armonioasă și potrivită fiecărei fizionomii iar culoarea trebuie să fie asemănătoare firelor naturale din sprânceană, după culoarea tenului și a firelor de păr.

micripigmentare sprancene Anca Zanfirache salon Brasov
micripigmentare sprancene Anca Zanfirache salon Brasov

2. DE CÂTE FELURI EXISTĂ MICROPIGMENTAREA? CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE ELE?

Micropigmentarea sprâncenelor se poate realiza în trei tehnici diferite: tehnica fir cu fir, tehnica pudrată și tehnica hybrid. Un tehnician bine pregătit cu o experiență vastă în domeniu trebuie să realizeze toate tehnicile pentru a le adapta în funcție de nevoile și dorințele clientelor pentru a obține un rezultat natural.

Micropigmentarea fir cu fir sau microbladingul este o tehnică care imită firele naturale prin desenare, urmărind creșterea și direcția lor. Scopul este acela de a crea o sprânceană naturală mai densă și nu de o sprânceană desenată.

Micropigmentarea sprâncenelor prin tehnica pudrată  este recomandată persoanelor care au sprâncene dese și vor să le ofere o definire. Degradeul din capul sprâncenei imită efectul de sprânceană ușor fardată.

Tehnica hybrid este realizată prin combinarea celor două tehnici (fir cu fir și powder). Este acea tehnică care ajută orice problemă cu care se confruntă sprâncenele noastre, în special sprâncenelor care suferă de lipsa totală a firelor de păr.

3. CÂND SE FACE MICROPIGMENTAREA SPRÂNCENELOR?

Există mai multe motive pentru care să apelezi la această procedură de micropigmentare. Unul din motive, și cel mai des întâlnit, este din cauza pensatului excesiv. Foarte multe femei au avut și au de suferit din aceast motiv.

Îmbucurător este că noile tendințe în stilizarea sprâncenelor nu mai permit acest lucru.

Un alt motiv este faptul că te-ai saturat să te pensezi regulat sau pur și simplu nu mai vrei să apelezi la machiajul zilnic și vrei să economisești timp, să eviți un stres zilnic și să arați impecabil în orice moment.

Mai avem și situații medicale, unde sprâncenele sunt afectate total în urma unei boli, chimioterapii sau apariția unei alopecii.

4. CUI SE ADRESEAZĂ PROCEDURA DE MICROPIGMENTARE SPRÂNCENE?

Orice persoană poate apela la aceasta procedură, de la cele tinere până la cele mai în vârstă, sau oricine își dorește o inbunatatire la nivelul sprâncenelor.

Aceata procedură nu este recomandată persoanelor minore sau celor care suferă de anumite probleme medicale (hemofilie, epilepsie, arsuri solare, SIDA, boli cardiovasculare, diabet, sarcină, boli care implică alergii ale pielii…etc).

5. CÂT DUREAZĂ PROCEDURA DE MICROPIGMENTARE SPRÂNCENE ȘI CÂT ȚINE?

Procedura de micropigmentare durează 1h,30min, dintre care 30 minute se stă cu o cremă anestezică astfel, procedura să fie desfășurată într-un mod cât mai confortabil și fără durere.

Ca și durată în timp a micropigmentarii depinde în mod clar de fiecare persoană în parte, media fiind între 6-12 chiar 18 luni până se revine la reîmprospătarea lor. Aici ne referim în primul rând la tipurile de ten și modul de îngrijire post-procedură.

Un ten gras, cu pori dilatați, culoarea se pierde mult mai repede din cauza excesului de sebum astfel se  revine chiar și la 6 luni. Un ten normal sau uscat poate reveni la 12 chiar 18 luni.

Alți factori care pot contribuii la pierderea mai rapidă a culorii sunt: expunerea excesivă la soare, solarul, saună peeling-urie chimice.

În cazul în care clienta nu mai dorește să își reîmprospăteze anual micropoigmentarea sprâncenelor, acestea în decurs de 2 ani își vor pierde în totalitate culoarea, lucru care este normal să se întâmple atâta timp cât lucrarea a fost realizată din punct de vedere tehnic corect.

6. DESPRE RETUȘ

Retușul sprâncenelor este cea de-a doua ședință a procedurii ce se face la un interval de 3-6 săptămâni de la prima ședință de micropigmentare. Acesta ne ajută să stabilizăm mai bine pigmentul în piele și să corectăm micile goluri rămase după procesul de vindecare.

Nu toate persoanele care și-au micropigmentat sprâncenele au nevoie de retuș. Acesta este strict opțional.

7. CE TREBUIE SĂ FACI DUPĂ MICROPIGMENTARE?

Imediat după procedura de micropigmentare,  sprâncenele sunt mai intense și au o formă mai groasă. Acestea își pierd din intensitate aproximativ 30-50% și în jur de 10-20% din grosime  în funcție de tipul de ten și de tehnica aleasă.

Vindecarea durează 5-10 zile, timp în care trebuiesc respectate regulile de îngrijire post-procedură ce sunt comunicate atât verbal cât și în scris fiecărei cliente de către tehnician. Se poate vedea de activitățile zilnice imediat după micropigmentare. Pielea va arăta ca după un simplu pensat.

RECOMANDĂRI:

Recomandările de îngrijire post-procedură pentru obținerea unor rezultate impecabile sunt:

  • Nu atingem zona lucrată imediat după finalizarea procedurii;
  • Evităm contactul cu apa pe toată perioada cojițelor (5-10 zile, depinde de fiecare persoană în parte);
  • Evităm machiajul în zona sprâncenelor;
  • Exclus solar, saună, piscină, aburi, sport excesiv, tratamente cosmetice;
  • Nu trageți de cruste și evitați scărpinatul (daca desprindeți  crustele, acestea vor fi luate cu o mare cantitate de culoare)
  • Se aplică o cremă specială after-care, care vă este oferită de către tehnician maxim o dată pe zi sau chiar la 2 zile până cad crustele, mai exact atunci când apar mâncărimiile, zona este uscată și simțiți un disconfort.

! Rezultatul vindecat al sprâncenelor micropigmentate se va vedea după 3 săptămâni de la intervenție.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE MICROPIGMENTARE SPRÂNCENE

Am nevoie de micropigmentare sprâncene?

Această procedura este recomandată tuturor persoanelor și este strict opțională. Se poate solicita o astfel de procedură nu numai atunci când sprâncenele au de suferit ci chiar pentru satisfacerea unui moft. Întotdeauna este bine venită o inbunatatire, mai ales atunci când este vorba de sprâncene, ele fiind cele care ne armonizează întregile trăsături ale feței. Scopul lor este să evidențieze ochii, să creeze un chip expresiv, luminos și per total îngrijit.

Cât de tare doare micripigmentarea?

Folosim anestezici tip cremă și ser înainte și în timpul procedurii pentru a nu simți niciun fel de durere. Majoritatea clientelor mărturisesc faptul că pensatul este mai dureros.

Îmi este teamă de rezultat. Ce este de făcut?

Scopul nostru este de a ne asigura că, fiecare clientă care apelează la serviciile noastre de micropigmentare sunt foarte bine informate și iau la cunoștință faptul că au înțeles ce urmează să se facă. Începerea procedurii are loc după o consultație temeinica și niciodată înainte de stabilirea formei sprâncenelor fiind cea mai importantă etapă.

Cât durează procedura de micropigmentare și cât tine?

Procedura de micropigmentare durează 1h, 30min. O ședință constă în consultație, desenul sprâncenelor, alegerea produselor de lucru (pigmenți, ace), pigmentarea propriu zisă. Este recomandată o întreținere anuală ce costă jumătate din prețul întreg al procedurii. Dacă nu mai doriți să continuați această procedură în decurs a 2 ani pigmentul va fi eliminat treptat și în totalitate din piele.

Cât costă micropigmentarea sprâncenelor?

Prețul procedurii de micropigmentare îl găsiți aici.

Cum arăt după procedura de micropigmentare? Pot să îmi desfășor activitățile?

Efectele care apar în urma micropigmentării variază de la o persoană la alta. Natura tenului este cea care determină dacă pielea se va irita sau dacă vor apărea ușoare inflamații. Efectul de după pensat poate fi asociat cu cel de după micropigmentare. Spre exemplu, dacă pielea dumneavoastră se înroșește foarte puțin la pensat, același lucru se va întâmpla și în cazul acestei proceduri.
Vezi aici galerie foto!

Ce trebuie să fac și să nu fac după procedura de micropigmentare?

Vă puteți comporta absolut normal după această procedură și vă puteți desfășură toate activitățile. Însă sunt câteva recomandări de îngrijire ce trebuiesc respectate. Sunt oferite atât scris cât și verbal odată cu începerea și terminarea procedurii.

Rezultatul în urma micropigmentării este garantat?

Rezulatatele nu sunt garantate și acestea pot varia de la caz la caz. Ele pot varia de la o persoană la alta în funcție de o se serie de factori precum: răspunsul organismului și modul în care este aplicat tratamentul, îngrijirea post-procedură.

Micropigmentarea afectează sprânceana naturală?

Sprânceana naturală nu este afectată, dimpotrivă au fost și sunt foarte multe cazuri în care după aceasta procedură de micropigmentare, sprâncenele s-au regenerat fie că nu s-a mai intrat în ele cu penseta sau a fost stimulată creșterea firelor prin intermediul microacelor.

Cum pot să fac o programare pentru micropigmentare sprâncene?

Puteți contacta salon Anca Zanfirache din Brașov completând formularul de contact sau la numerele de telefon din pagina „Contact”.

Te invit să postezi în comentarii întrebările tale referitoare la procedura de micropigmentare sprâncene, sau părerea ta despre acest articol.