Micropigmentare buze și micropigmentare eyeliner

Ca femei, ne dorim întotdeauna să fim frumoase și să ne simțim bine cu corpul nostru. De aceea, de cele mai multe ori simțim nevoia să apelăm la diverse intervenții menite să ne ofere înfățișarea cu care să fim mulțumite.
Buzele sunt elementul cel mai seducător al oricărei femei, fiind un component cheie în arta atracției. Acestea, împreună cu ochii ce reflectă oglinda sufletului, pot fi cel mai bine puse în evidență prin intermediul micropigmentării buzelor și micropigmentării eyeliner-ului.

Află de aici ce reprezintă procesul de micropigmentare

Cât durează vindecarea după procesul de micropigmentare?

Procesul de vindecare al micropigmentării buzelor, respectiv al micropigmentării eyeliner-ului, poate varia în funcție de fiecare dintre noi, de la 4 la 7 zile. Nu trebuie să ne facem griji dacă pigmentul este mult prea colorat inițial. În această perioadă de vindecare, se va reduce în jur de 40% din intensitatea culorii.
Pentru rezultate satisfăcătoare, este recomandat ca la 30 de zile să se realizeze un retuș. De asemenea, pentru a ne păstra un aspect cât mai plăcut, este recomandat ca la 1 – 3 ani să recurgem la un alt retuș de culoare.

Avantaje micropigmentare buze

Micropigmentarea buzelor reprezintă alternativa ideală pentru intervențiile cu botox sau acid hialuronic. Rezultatele sunt buze pline și perfect conturate pentru o perioadă lungă de timp.
Pentru toate doamnele și domnișoarele care își doresc un aspect al buzelor cât mai senzual și mai feminin, micropigmentarea buzelor este soluția ideală. Aceasta definește forma buzelor noastre, colorează și ne oferă volum, în orice moment al zilei.
Cu ajutorul micropigmentării buzelor, putem economisi timpul alocat machiajului buzelor, având totodată un aspect impecabil. Astfel, nu trebuie să ne mai facem griji dacă nu avem la îndemână rujul. Prin micropigmentarea buzelor pot fi corectate toate posibilele imperfecțiuni și poate fi realizat un contur ideal.

De ce să alegem micropigmentarea buzelor?

Micropigmentarea buzelor este soluția ideală când ne confruntrăm cu diverse probleme la nivelul buzelor noastre. Buze subțiri sau decolorate, care nu se văd bine sau de colțurile buzelor fără o terminație vizibilă. Intervenția de micropigmentare a buzelor reprezintă o alegere discretă care poate corecta aceste mici imperfecțiuni.
Această intervenție ne ajută inclusiv în cazul în care buzele noastre nu au o formă bine definiă, fie că sunt inegale sau vizibil disproporționate, fie în cazul ridurilor fine apărute odată cu vârsta.
De asemenea, putem apela la micropigmentarea buzelor și în cazul în care centrul buzelor este vag conturat sau ne dorim un plus de volum pentru.

Tipuri de micropigmentare buze

Procedura de micropigmentare a buzelor se împarte în două categorii: micropigmentarea conturului și micropigmentare buze pline (full lip). La momentul actual, micropigmentarea conturului buzelor oferă un aspect ușor pierdut din exterior spre interior, ce oferă buzelor efectul de volum. Putem stabili intensitatea acestuia, deoarece putem opta de la un aspect cât mai natural, până la cel mai îndrăzneț.
Micropigmentarea buzelor pline are în vedere umplerea totală a buzelor cu pigment. Această intervenție ne va face să arătăm ca și cum am avea buzele date perfect cu ruj tot timpul.

Micropigmentare eyeliner. Ce este și care sunt avantajele?

Asemeni buzelor, ochii sunt un element cheie în ceea ce privește infățișarea noastră, iar de cele mai multe ori toată atenția cade asupra lor. Pentru a avea o privire cât mai pătrunzătoare, ca femei apelăm la tot felul de elemente, fie că vorbim despre fard, mascara sau desigur, cel mai îndrăgit, eyeliner-ul.
Folosirea micropigmentării eyeliner reprezintă o tehnică subtilă și naturală, ce pune în evidență calitățile faciale ale fiecărei femei.

Cât durează micropigmentarea eyeliner?

Dacă discutăm despre procedura în sine, aceasta variază ca timp, între una și maxim două ore, în funcție de tehnica utilizată. Micropigmentarea eyeliner se realizează într-o zonă sensibilă a feței. Astfel tehnicianul care realizează procedura va aplica întâi un gel anestezic local, pentru a minimiza disconfortul din timpul intervenției.
Durata de viață a micropigmentării eyeliner variază în funcție de particularitățile fiecăreia dintre noi. Aici intervin factori precum tenul foarte gras sau foarte uscat, expunerea la soare sau produsele de demachiere folosite.
După procedura inițială a micropigmentării eyeliner, este recomandată întoarcerea pentru un retuș după 4 – 6 săptămâni, în funcție de indicațiile tehnicianului.

Micropigmentare buze și micropigmentare eyeliner. De ce trebuie să ținem cont?

Cel mai important atunci când alegem să ne facem o astfel de intervenție este să ținem cont de recomandările tehnicianului și să respectăm întocmai îndrumările acestuia privitoare la îngrijirea post-intervenție.


În cazul micropigmentării buzelor, în zilele post-procedură, poate apărea o crustă subțire datorată procesului natural de refacere a pielii, însă aceasta va dispărea rapid. Totuși, este recomandat să rezistăm tentației de a rupe aceste mici cruste, pentru a nu apărea cicatrici. Nu este recomandat utilizarea produselor cosmetice imediat după intervenție, nici a săpunului sau a produselor care conțin ulei.


Dacă vorbim despre micropigmentarea eyeliner, cel mai indicat este să nu purtăm machiaj pe zona pleoapelor sau rimel, imediat după procedură. Cel mai bine ar fi să evităm piscinele și saunele și să nu ne expunem la soare. Totodată, este recomandat să evităm atingerea sau frecarea ochilor în procesul de vindecare, pentru a reduce riscul de infectare.
În rest, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de rezultatele micropigmentării buzelor și ale eyeliner-ului și să ne simțim bine cu înfățișarea noastră.

Puteți contacta salon Anca Zanfirache din Brașov pentru programare. Completați formularul de contact, la numerele de telefon din pagina Contact sau pe pagina de facebook Anca Zanfirache Brow Artist.