Îndepărtarea tatuajelor cu laser. Da sau nu?
îndepărtare tatuajelor cu laser Anca Zanfirache brow artist Brasov
Îndepărtarea tatuajelor cu laser / Anca Zanfirache Brow Artist

Toate știm că starea noastră de bine vine din interior, iar mai departe mimica feței reflectă atitudinea noastră spre exterior. Cele mai expresive elemente ale chipului sunt sprâncenele. Ele influențează major felul în care suntem receptați de persoanele din jur.

            Tocmai de aceea, alegem să acordăm o atenție deosebită îngrijirii și conturării sprâncenelor. Astfel, apelăm la diverse intervenții de înfrumusețare care să ne ofere aspectul mult dorit.

            Însă, ce se întâmplă în situația în care o intervenție nu se dovedește a fi satisfăcătoare? Ce se întâmplâ atunci când o persoană devine nemulțumită de aspectul său după o astfel de intervenție? Nu este o tragedie. Totul se poate remedia.

Forma perfectă a sprâncenelor. Visul oricărei femei

            Indiferent de vârstă, doamnele și domnișoarele tind spre o stare de perfecțiune care să fie în conformitate cu dorințele lor. Să le mulțumească, să le împlinească și prin care să se simtă cât mai atractive. La fel se întâmplă și în cazul aspectului fizic, mai ales când vine vorba de sprâncene.

            Cum nu există o formulă universal valabilă, forma perfectă a sprâncenelor trebuie adaptată fiecărei persoane în parte, în funcție de fizionomie. Totuși, de cele mai multe ori, acest aspect mult dorit nu vine în mod natural, ci are nevoie de mici modificări și intervenții.

Micropigmentarea. Evoluția tatuării sprâncenelor

            O tehnică revoluționară și tot mai des întâlnită este micropigmentarea. Are la bază inserarea unui pigment semipermanent în epiderm, stratul superficial al pielii, la nivelul sprâncenelor. Micropigmentarea nu afectează firele naturale și nu lasă cicatrici la nivelul pielii.

            Astfel, micropigmentarea reprezintă un machiaj semipermanent la nivelul sprâncenelor, ce corectează imperfecțiunile. În plus, are aspect de umplere, fie că este vorba despre sprâncene rare, scurte, subțiri sau pensate în exces.

            Această intervenție are la bază trei tipuri de tehnici menită să se preteze dorințelor și nevoilor tuturor clientelor. Micropigmentare fir cu fir (microblading), micropigmentarea sprâncenelor prin tehnica pudrată (powder) și tehnica hybrid.

Greșelile trendurilor din trecut, corectate în prezent

            Tendințele și standardele de frumusețe se schimbă de-alungul timpului, însă acestea își lasă de cele mai multe ori, profund amprenta asupra aspectului nostru. Odată trecută moda anilor 2000, în care pensatul excesiv era foarte popular, multe femei s-au confruntat cu probleme în ceea ce privește recăpătarea unei forme a sprâncenelor.

            Pentru astfel de probleme, micropigmentarea reprezintă o soluție optimă, oferind volum printr-un aspect de umplere și poate crea grosimea, arcuirea și forma dorită a sprâncenelor.

O soluție de lungă durată

Unul dintre principalele motive pentru care micropigmentarea reprezintă o alegere răspândită în materie de intervenții la nivelul sprâncenelor este durata lungă a rezultatelor. Singurele demersuri post-intervenție constau în retușuri ocazionale, după recomandarea tehnicianului. Acestea pot avea loc la aproximativ o lună după procedura inițială, mai exact între primele 4, respectiv 8 săptămâni.

Întregul proces al micropigmentării este estimat la aproximativ două ore pentru intervenție. Totodată, datorită acesteia, se va economisi timp considerabil în ceea ce privește rutina de machiaj zilnic, pentru că sprâncenele nu vor mai avea nevoie de alte ajustări.

Rezultate neașteptate după intervenție? Cum le gestionăm?

            Deși micropigmentarea sprâncenelor poate reprezenta cea mai bună soluție la care putem apela pentru a dobândi aspectul mult visat al sprâncenelor, această intervenție poate uneori să nu aibe rezultatele dorite. Din cauza a diferiți factori, rezultatul obținut în urma unei intervenții poate fi unul neașteptat, fie că forma sprâncenelor, nu este chiar cea dorită, ori conturarea acestora nu este chiar cea la care am visat, sau poate alegerea culorii este una nepotrivită tipului nostru de ten. Ce este de făcut în acest caz?

            În primul rând, cu siguranță există soluții.

            Datorită avansului tehnologic, în prezent orice astfel de procedură mai puțin reușită sau de care nu suntem complet mulțumite, se poate remedia.

Îndepărtarea tatuajelor cu laser

            Procedeele la care ne este supus corpul de-alungul timpului, își lasă amprenta asupra aspectului nostru și ne afectează într-un fel sau altul încrederea în propria persoană. Din fericire, în prezent totul se poate remedia, inclusiv intervențiile care nu au avut un rezultat satisfăcător.

            Îndepărtarea tatuajelor cu laser este o metodă revoluționară de îndepărtare a elementelor cu care nu mai rezonăm, pentru redobândirea aspectului pe care îl dorim. Laserul reprezintă o soluție versatilă de eliminare a tatuajelor, tratând totodată și leziunile apărute în urma pigmentării.

            Laserul are la bază lungimi de undă, furnizând pulsuri de energie în nanosecunde, pentru rezultate cât mai satisfăcătoare. Acestea funcționează în felul următor: impulsurile laser sunt livrate în nanosecunde, aspect pentru care numărul de ședințe  pentru eliminarea tatuajelor, se reduce. Recuperarea este mult mai rapidă și nu există riscul de apariție al leziunilor sau al cicatricilor post-tratament la nivel local.

Să ne încredem în tehnologie?

            Dacă deja am trecut peste o intervenție care și-a lăsat amprenta asupra aspectului nostru într-un mod nu tocmai plăcut, trebuie să facem o alegere în ceea ce privește remedierea acestui aspect.

            În acest sens, de dorit este să alegem cele mai performante aparate laser și să ne încredem în noile tehnologii. Durata de intervenție este redusă la câteva minute, iar durerea resimțită local este minimizată. Datorită performanței tehnologice și timpul de recuperare este mai redus.           

Astfel, nu ar trebui să ne îngrijorăm, deoarece orice intervenție care nu a atins rezultatele dorite poate fi remediată cu succes.

Puteți contacta salon Anca Zanfirache din Brașov pentru programare la îndepărtarea tatuajelor cu laser. Completați formularul de contact, la numerele de telefon din pagina Contact sau pe pagina de facebook Anca Zanfirache Brow Artist.